WebTech Rodos: (Credit: Dave LeClair)
Η OnePlus παρουσίασε το OxygenOS 14, το οποίο βασίζεται στο Android 14 και αποτελεί την τελευταία επικάλυψη λειτουργικού συστήματος για τα τηλέφωνά της. Υπάρχουν πολλές ενημερώσεις που θα πρέπει να κάνουν τη χρήση ενός τηλεφώνου OnePlus όχι μόνο πιο διασκεδαστική αλλά και πιο παραγωγική.
Η πρώτη είναι η λειτουργία Smart Cutout που σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα άτομο ή ένα κατοικίδιο σε μια εικόνα ή ακόμη και σε ένα βίντεο σε παύση και να αφαιρέσετε το φόντο. Μπορούν να εντοπιστούν έως και τρία θέματα σε μία μόνο φωτογραφία και η OnePlus αναφέρει ότι αυτή η λειτουργία μπορεί να εξαγάγει ένα θέμα από ένα πολύπλοκο φόντο ή από ένα που μοιράζεται παρόμοιο χρωματικό συνδυασμό με το θέμα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό φιλικό προς τις φωτογραφίες στο OxygenOS 14 είναι το Auto Pixelate 2.0, το οποίο διευκολύνει τη διατήρηση των προσωπικών πληροφοριών στις φωτογραφίες ως μυστικές. Το Auto Pixelate 2.0 μπορεί να ανιχνεύσει μορφές όπως αποδείξεις, έγγραφα ταυτότητας και πινακίδες κυκλοφορίας. Από εκεί και πέρα, απλά πατάτε σε μια περιοχή για να λογοκρίνετε τις πληροφορίες αυτές.
(Credit: OnePlus)
Για την παραγωγικότητα, υπάρχει η λειτουργία File Dock που σας επιτρέπει να συλλέγετε ένα σύνολο περιεχομένου, όπως εικόνες, κείμενο ή συνδέσμους, και να τα τοποθετείτε σε μια αιωρούμενη αποβάθρα. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταβείτε σε άλλες εφαρμογές και να εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε ό,τι βρίσκεται σε αυτό το dock. Η εφαρμογή Σημειώσεις λαμβάνει μια μικρή ενημέρωση που επιτρέπει διαφορετικές γραμματοσειρές και μεγέθη κειμένου. Για όσους έχουν πολλαπλές συσκευές που τρέχουν το OxygenOS 14, το Multi-Screen Connect 2.0 σας επιτρέπει να τις συνδέσετε μεταξύ τους για να μοιράζεστε συνδεσιμότητα και αρχεία.
(Credit: OnePlus)
Αν μεταβαίνετε σε ένα τηλέφωνο OnePlus όπως το OnePlus 11, το OxygenOS 14 έρχεται με το Clone Phone 2.0. Η προηγούμενη έκδοση μετέφερε δεδομένα όπως επαφές και μηνύματα. Αυτό το αναθεωρημένο εργαλείο προσθέτει τη δυνατότητα συγχρονισμού πραγμάτων όπως πληροφορίες δικτύου για Wi-Fi, τους λογαριασμούς σας, ακόμη και πληροφορίες πορτοφολιού. Οι πληροφορίες που εισάγονται μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το είδος της συσκευής από την οποία αλλάζετε. Για παράδειγμα, αν κάνετε εναλλαγή από άλλο τηλέφωνο Android, πιθανότατα θα εισαχθούν περισσότερα από τα δεδομένα σας σε σύγκριση με το αν μετακινείστε από ένα iPhone.
(Credit: OnePlus)
Υπάρχουν επίσης βελτιώσεις που θα πρέπει να οδηγήσουν σε μια πιο ομαλή εμπειρία με το OxygenOS 14. Το CPU Vitalization είναι ένα χαρακτηριστικό που θα αφήσει το τηλέφωνο να αποδίδει καλά, ενώ παράλληλα θα είναι αποδοτικό στην κατανάλωση ενέργειας. Η OnePlus λέει ότι αυτό θα βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά 20 λεπτά σε ορισμένες συσκευές. Το ROM Vitalization θα κρατήσει τα πράγματα σε τάξη με τον ανασυγκρότηση, τη συμπίεση και την αποσυμπίεση αρχείων στο σύστημα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξοικονόμηση έως και 20 GB αποθηκευτικού χώρου σε ένα τηλέφωνο 256 GB με το OxygenOS 14. Εάν μια συσκευή ενημερωθεί από το OS 13 στο OS 14, μόνο τα νέα δεδομένα μπορούν να συμπιεστούν και να αποδιπλασιαστούν. Το ROM Vitalization θα επιτρέψει επίσης σε ένα τηλέφωνο OnePlus να λειτουργεί χωρίς lag ακόμη και μετά από 48 μήνες χρήσης. Η ταχύτερη εκκίνηση εφαρμογών, η ταχύτερη εκκίνηση και η ταχύτερη εναλλαγή εφαρμογών καθίστανται δυνατές με το RAM Vitalization, το οποίο θα πρέπει επίσης να οδηγήσει σε βελτίωση κατά 10% στην ομαλότητα του λειτουργικού συστήματος. Οι συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές μπορούν να εκτελούνται στο παρασκήνιο για έως και 72 ώρες.
Μια νεότερη έκδοση του HyperBoost της OnePlus έρχεται με το OS 14 και θα σας προσφέρει υψηλό μέσο ρυθμό καρέ χωρίς lag και θα πρέπει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 3%. Η λειτουργία HyperTouch θα πρέπει να βελτιώσει την ακρίβεια, να μειώσει τα ψευδή αγγίγματα και να προσφέρει καλύτερη απόκριση πολλαπλών αγγίξεων. Το HyperRendering θα πρέπει να επιτρέπει παιχνίδια υψηλής ανάλυσης με ταυτόχρονη χρήση λιγότερης ενέργειας.
Η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει από τα μέσα Νοεμβρίου και θα έρθει πρώτα στο OnePlus 11 5G, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες συσκευές.
πηγή: pcmag.com