WebTech Rodos: (Credit: Getty Images/Justin Sullivan)
Οι υπάλληλοι της Apple φέρονται να μην είναι ενθουσιασμένοι για το επερχόμενο headset επαυξημένης πραγματικότητας.
Τωρινά και πρώην μέλη του προσωπικού, μιλώντας στους The New York Times, εξέφρασαν “ανησυχίες για την τιμή της συσκευής που ανέρχεται περίπου στα $3.000 δολάρια, αμφιβολίες για τη χρησιμότητά της και ανησυχίες για την αδόκιμη αγορά της”.
Παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες -από το Google Glass, το Magic Leap, το HoloLens της Microsoft μέχρι και το Meta Quest- η κοινωνία δεν έχει ακόμη αγκαλιάσει την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα. Παραμένει ασαφές αν η Apple θα σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής σε αυτό που κάποτε θεωρούνταν η τεχνολογία του μέλλοντος.
Η εταιρεία, η οποία φέρεται να έκανε επίδειξη του headset στα 100 κορυφαία στελέχη της την περασμένη εβδομάδα, έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει δημόσια το gadget μικτής πραγματικότητας τον Ιούνιο, ενώ φήμες κάνουν λόγο για κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο μαζί με το iPhone 15.
Ακόμη και οι διαχειριστές μετριάζουν τις προσδοκίες τους, όμως, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο εκτιμά ότι το headset που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί “θα μπορούσε να ακολουθήσει παρόμοια πορεία με το Apple Watch”.
Με άλλα λόγια, μπορεί να ξεκινήσει αργά, με περιορισμένο περιεχόμενο και “απροσδιόριστο σκοπό”, αναφέρει το Bloomberg. Αλλά μόλις βρει τη θέση του στην αγορά-όπως έκανε το smartwatch ως σύντροφος υγείας και φορητό κέντρο ειδοποιήσεων- η συσκευή θα μπορούσε να γίνει εξίσου δημοφιλής.
Η πλατφόρμα xrOS (που μετονομάστηκε τον Δεκέμβριο για να αντικατοπτρίζει τα χαρακτηριστικά της εκτεταμένης, επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας) θα τροφοδοτεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το σετ κεφαλής της Apple, το οποίο διαθέτει ένα τσιπ Μ2 επιπέδου Mac, ένα δεύτερο τσιπ για γραφικά και παρακολούθηση αισθητήρων και περισσότερες από 10 κάμερες μέσα και γύρω από τη συσκευή. Προηγούμενες αναφορές έδειξαν επίσης σάρωση ίριδας για πληρωμές και εγγραφές, καθώς και εικονικές εκδόσεις των Μηνυμάτων, του FaceTime και των Χαρτών. Εν τω μεταξύ, ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού, θα επιτρέψει σε τρίτους να δημιουργήσουν το δικό τους περιεχόμενο.
πηγή: pcmag.com