WebTech Rodos: Αν και στην αγορά της Κίνας ο ανταγωνισμός των foldables έχει πάρει φωτιά, στην Ευρώπη βλέπουμε τα πράγματα να κυμαίνονται σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς. Η έλλειψη των υπηρεσιών της Google στις συσκευές της Huawei την καθιστά εκτός ανταγωνισμού για ένα μεγάλο μερίδιο του αγοραστικού κοινού, ενώ η Google πρόσφατα δέχτηκε αρκετή κριτική για το πρώτο της foldable, καθώς έχει αρκετά first-gen προβλήματα, σε συνδυασμό με περσινό επεξεργαστή και υψηλή τιμή. Αλλά ακόμα και να μην είχε αυτά τα προβλήματα, μιλάμε για μία συσκευή που δυστυχώς δεν πωλείται επίσημα στην Ελλάδα, με τα όποια προβλήματα δικτύου που είχαμε συναντήσει στο Pixel 7 Pro να φαίνεται πως δεν έχουν λυθεί ακόμα στο 100%.
Αυτό πρακτικά αφήνει τη Samsung να παίζει μόνη της μπάλα εδώ και αρκετά χρόνια στην αγορά της Ελλάδας στα foldables, κάτι που ίσως αλλάξει με την κυκλοφορία του OnePlus Open. Ο μοναδικός πραγματικός ανταγωνιστής της εταιρείας είναι στην κατηγορία των foldable clamshells από τη Motorola, όμως και εκεί η περιορισμένη διαθεσιμότητα στα καταστήματα θέτει τις συσκευές της Samsung σε πλεονεκτική θέση. Πρακτικά όμως, αυτός ο ανταγωνισμός από τη Motorola και τις συσκευές της σειράς Razr έθεσε τα θεμέλια ώστε να δούμε το πλήρως αναβαθμισμένο Galaxy Z Flip5, με την εξωτερική οθόνη να καταλαμβάνει πλέον σχεδόν ολόκληρο το εξωτερικό μπροστινό κομμάτι της συσκευής, σε αντίθεση με ότι είχαμε δει μέχρι σήμερα στις μικρότερες εξωτερικές οθόνες της σειράς.
Κάπου εδώ όμως έρχεται το Galaxy Z Fold5, μία συσκευή που έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην αγορά των foldables εδώ και αρκετό καιρό, όμως δεν έχει δει τις μεγάλες αλλαγές που θα περίμενες κάποιος. Κάθε χρόνο η σειρά αναβαθμίζεται σε τυπικά πλαίσια, με νέο chip, νέες δυνατότητες και καλύτερη μπαταρία, κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει και στις ναυαρχίδες. Από την άλλη όμως, δεν έχουμε δει κάποιον επανασχεδιασμό πρακτικά από το Z Fold2, με τη νέα αναδιπλούμενη ναυαρχίδα της Samsung να είναι η πιο φουτουριστική συσκευή της εταιρείας αλλά ταυτόχρονα και η συσκευή με τις μικρότερες αναβαθμίσεις σε σχέση με ολόκληρο το φετινό lineup. Όμως, ακόμα και έτσι, το νέο Galaxy Z Fold5 έρχεται για να προσφέρει την πιο ξεχωριστή εμπειρία χρήσης που υπάρχει στην αγορά, όχι μόνο επειδή κρύβει ένα tablet στο εσωτερικό του, αλλά γιατί το software έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να ξεκλειδώνει την παραγωγικότητα των χρηστών, προσφέροντας multitasking δυνατότητες που καμία άλλη συσκευή στην Ελληνική αγορά δε μπορεί να προσφέρει.
Γνώριμη εμπειρία, με ένα μικρό twist
Η Samsung έχει κάνει τη μετάβαση σε μία πιο “οικολογική” συσκευασία αγοράς εδώ και αρκετά χρόνια, κάτι που δε φαίνεται να αλλάζει. Όπως είχαμε δει και στο Galaxy Z Fold4, το νέο Galaxy Z Fold5 έρχεται σε ένα αρκετά μικρό πακέτο αγοράς, με τη συσκευασία να περιλαμβάνει μόνο το καλώδιο φόρτισης και μεταφοράς δεδομένων Type-C σε Type-C, κάτι που απαιτεί από τους χρήστες να αγοράσουν ξεχωριστά τον φορτιστή των 25W για γρήγορη φόρτιση της συσκευής. Τουλάχιστον ο αυθεντικός φορτιστής μπόρεσε να φορτίσει τη μπαταρία των 4.400mAh πλήρως σε λιγότερο από μία ώρα, ενώ υπάρχει και η επιλογή για γρήγορη ασύρματη φόρτιση στα 15W, αλλά και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση στα 4.5W, για να μπορείτε να φορτίσετε αξεσουάρ όπως τα Galaxy Buds ή, στη δική μας περίπτωση, το Galaxy Watch 6.
Οι χρήστες του Galaxy Z Fold4 θα καταλάβουν αμέσως όμως τη διαφορά στο χέρι, καθώς φέτος η συσκευή είναι 10 γραμμάρια ελαφρύτερη. Επιπλέον, χάρη στο νέο hinge, to πάχος της συσκευής έχει μειωθεί, αν και ελάχιστα. Στο πίσω μέρος του Galaxy Z Fold5 βλέπουμε την προστασία Gorilla Glass Victus 2, με ένα όμορφο, ματ φινίρισμα το οποίο προσφέρει εξαιρετική αίσθηση στο χέρι και κρύβει αρκετά καλά τις δαχτυλιές. Οι αισθητήρες της κάμερας φιλοξενούνται στο camera bump στο πάνω, αριστερό μέρος της πλάτης σε κάθετη διάταξη, με το λογότυπο να απουσιάζει και έτσι να έχουμε μία πιο καθαρή και minimal εμφάνιση, τουλάχιστον στο πίσω μέρος. Το frame είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με το λογότυπο της εταιρείας να βρίσκεται στο hinge.
Το πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης αλλά και το power button βρίσκονται στο δεξί μέρος του frame, με τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων να ενσωματώνεται στο πλήκτρο ενεργοποίησης. Στις δοκιμές μας ο αισθητήρας λειτούργησε ταχύτατα και απροβλημάτιστα κάθε φορά, ακόμα και με όχι τόσο καθαρά χέρια. Στο αριστερό μέρος του frame (όταν το ξεδιπλώνουμε) υπάρχει το SIM tray, με υποστήριξη για δύο κάρτες SIM αλλά όχι επέκταση μνήμης μέσω καρτών MicroSD. Στο πάνω και το κάτω μέρος του frame βρίσκουμε τα δύο ηχεία της συσκευής, για αναπαραγωγή stereo ήχου χωρίς τη χρήση του ακουστικού ως βοηθητικό ηχείο. Ο ήχος από το Galaxy Z Fold5 έρχεται πιο πλούσιος από ποτέ, με ένταση, εξαιρετική ποιότητα, μπάσο και σωστή αναπαραγωγή των φωνών, κάτι που είδαμε και στο βελτιωμένο ηχείο του Galaxy S23 Ultra.
Η μεγαλύτερη σχεδιαστική βελτίωση στο Galaxy Z Fold5 είναι το επανασχεδιασμένο hinge. Αν και η Samsung συνεχίζει να μη θέλει να ακολουθήσει το trend των υπόλοιπων foldable που διπλώνουν την οθόνη μέσα στο hinge όταν κλείνουν, τουλάχιστον το νέο hinge επιτρέπει τη συσκευή να κλείσει εντελώς, χωρίς να υπάρχει το κενό που βλέπαμε από το πρώτο Galaxy Fold. Ναι, υπάρχει ένα ελάχιστο κενό, αλλά κάποιος πρέπει να προσπαθήσει για να το δει. Όπως και στα προηγούμενα μοντέλα, το hinge επιτρέπει το άνοιγμα της συσκευής σε οποιαδήποτε κλίση από τέρμα ανοιχτό σε τέρμα κλειστό, δίνοντας στους χρήστες απεριόριστη ελευθερία στο πως θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους. Από την άλλη, πρακτικά δε βλέπουμε κάποια άλλη σχεδιαστική διαφορά, εκτός από το πανέμορφο νέο μπλε χρώμα, με την ονομασία Icy Blue, το οποίο μας θυμίζει αρκετά το Sierra Blue του iPhone 13 Pro, χωρίς βέβαια αυτό να είναι κάτι αρνητικό.
Εντυπωσιακό, όπως πάντα
Προφανώς το στοιχείο που τραβάει τους αγοραστές προς το Galaxy Z Fold δεν είναι άλλο από την αναδιπλούμενη οθόνη στο εσωτερικό. Όσοι έρχονται από το Galaxy Z Fold4 δε θα δούνε κάποια ουσιαστική διαφορά, καθώς πρόκειται για την ίδια Dynamic AMOLED 2X οθόνη των 7.6 ιντσών, με ανάλυση 2.176 επί 1.812p, με σχεδόν τα ίδια bezels. Υπάρχει υποστήριξη για περιεχόμενο HDR10+, με τον ρυθμό ανανέωσης να αλλάζει δυναμικά από τα 120Hz σε έως και 1Hz για μέγιστη εξοικονόμηση της μπαταρίας. Αυτό που αλλάζει ουσιαστικά είναι η φωτεινότητα, καθώς φέτος με την αυτόματη λειτουργία η οθόνη μπορεί να φτάσει έως και τα 1.750 nits, κάτι που κάνει τη χρήση κάτω από τον ήλιο αρκετά εύκολη. Δυστυχώς, το crease φαίνεται να μην έχει μειωθεί καθόλου ούτε φέτος, κάτι που θα θέλαμε να δούμε σε μελλοντική συσκευή της εταιρείας, πόσο μάλλον όταν ο ανταγωνισμός προσπαθεί τόσο να το εξαλείψει εντελώς. Σε αντίθεση όμως με τον ανταγωνισμό, η selfie του Galaxy Z Fold5 είναι under display, που σημαίνει ότι κρύβεται έξυπνα όταν χρησιμοποιείτε την εσωτερική οθόνη, για όσο το δυνατόν περισσότερο screen real estate. Επιπλέον, η Samsung δίνει υποστήριξη για S Pen, τουλάχιστον στην εσωτερική οθόνη, αν και πωλείται ξεχωριστά.
Η εξωτερική οθόνη του Galaxy Z Fold5 παραμένει η ίδια 6.2 ιντσών Dynamic AMOLED 2X οθόνη, με ανάλυση 2.316 επί 904p, αλλά και τον ίδιο, μακρόστενο σχεδιασμό και αναλογία 23.1:9. Αν και θεωρητικά αυτός ο σχεδιασμός βοηθάει στη χρήση με το ένα χέρι, πρακτικά είναι δύσκολο οι χρήστες να φτάσουν στο πάνω μέρος της οθόνης. Εκεί που κάνει τη διαφορά είναι στην εγγραφή μηνυμάτων, αν και θέλει χρόνο εκμάθησης, καθώς μιλάμε για εντελώς διαφορετική εμπειρία σε σχέση με τις συμβατικές οθόνες των υπόλοιπων smartphones. Το θετικό είναι πως έχουμε προστασία Gorilla Glass Victus 2, 120Hz δυναμικό ρυθμό ανανέωσης και φωτεινότητα που και εδώ φτάνει στα 1.750 nits. Σίγουρα θα θέλαμε και υποστήριξη για το S Pen, όμως μάλλον είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο και στις δύο οθόνες. Αυτό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους χρήστες τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική οθόνη είναι τα χρώματα. Όπως μας έχει συνηθίσει η Samsung τα χρώματα είναι ζωντανά, ενώ αν για κάποιους είναι υπερβολικά ζωηρά μπορούν να αλλάξουν εύκολα το χρωματικό προφίλ από τις ρυθμίσεις.
Στο εσωτερικό του Galaxy Z Fold5 έχουμε το Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, το ίδιο chipset που είδαμε δηλαδή και στο Galaxy S23 Ultra. Σε αντίθεση όμως με τη ναυαρχίδα, σε όλα τα μοντέλα του νέου foldable έχουμε 12GB μνήμης RAM, συνοδευόμενη από 256GB, 512GB ή 1TB ταχύτατης μνήμης UFS 4.0. Στις δοκιμές μας το Galaxy Z Fold5 κατάφερε να φτάσει εντυπωσιακά score στα benchmarks, κάτι που είδαμε και εμείς με τη χρήση. Η συσκευή δε ζεστάθηκε ποτέ σε υπερβολικό επίπεδο, όμως μετά από περίπου 2 ώρες gaming είδαμε πτώση στα frames, αλλά και μερικά shutters εντός των παιχνιδιών. Σε καθημερινή χρήση δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα, ακόμα και με multitasking τριών εφαρμογών ταυτόχρονα, κάτι που έρχεται από το εξαιρετικό, τουλάχιστον για τα foldables, One UI της Samsung. Η εμπειρία που έχει αποκτήσει η εταιρεία με 5 γενιές foldables φαίνεται σε κάθε γωνία του λειτουργικού, από το εύκολο multitasking, μέχρι την έξυπνη χρήση του hinge για λειτουργίες όπως το Flex Mode, τον διαχωρισμό των εφαρμογών, τη χρήση της συσκευής ως mini laptop αλλά και τη χρήση της εξωτερικής οθόνης για λήψη ακόμα καλύτερων selfie με τη χρήση του κύριου αισθητήρα.
Αν και το νέο chipset υπόσχεται ακόμα καλύτερες επιδόσεις στη μπαταρία παρά τη χρήση της ίδιας μπαταρίας των 4.400mAh, στις δοκιμές μας δεν είδαμε σχεδόν καμία διαφορά. Όπως και με το Galaxy Z Fold4, μπορέσαμε να φτάσουμε τις περίπου 5 ώρες χρήσης με αυτόματη φωτεινότητα και χρήση κυρίως της εσωτερικής οθόνης και 5G, με τη χρήση αποκλειστικά της εξωτερικής οθόνης να μας φέρνει πιο κοντά στις 7 ώρες. Όπως είχαμε δει και στις προηγούμενες ναυαρχίδες, η Samsung προσφέρει από τις καλύτερες εμπειρίες κλήσεων που έχουμε δει μέχρι σήμερα, με καθαρό ήχο σε κάθε κλήση που πραγματοποιήσαμε στις δοκιμές μας, κάτι που σημείωσε και ο δέκτης των κλήσεων. Τέλος, το DeX Mode αποτελεί για ακόμη μία χρονιά μια ξεχωριστή εμπειρία, κάνοντας το Galaxy Z Fold5 ένα πραγματικό 3 σε 1: smartphone, tablet και PC. Είτε ασύρματα είτε ενσύρματα, μπορείτε να συνδέσετε το Z Fold5 σε μία εξωτερική οθόνη για να ενεργοποιήσετε το DeX Mode, δηλαδή να έχετε ένα desktop περιβάλλον για πραγματικό multitasking. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για έλεγχο του περιβάλλοντος, όμως εμείς δοκιμάσατε με ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι ώστε να κάνουμε μία πραγματική desktop εμπειρία και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, χωρίς κολλήματα ή προβλήματα στη χρήση. Ναι, είναι μία λειτουργία που σε αρκετούς θα περάσει απαρατήρητη, όμως πρέπει να τη δοκιμάσετε.
Με νέο ISP αλλά παλιούς αισθητήρες
Στο πίσω μέρος του Galaxy Z Fold5 βλέπουμε το τριπλό σύστημα κάμερας, αποτελούμενο από κύριο αισθητήρα 50MP με f/1.8 και οπτική σταθεροποίηση εικόνας, 10MP τηλεφακό με 3x οπτικό ζουμ και OIS, αλλά και 12MP υπερευρυγώνιο αισθητήρα 123 μοιρών με f/2.4. Στο μπροστινό μέρος σε οπή στο πάνω μέρος της οθόνης βλέπουμε τη selfie κάμερα των 10MP με f/2.2, ενώ στο εσωτερικό της συσκευής στη foldable οθόνη έχουμε την Under Display Camera των 4MP με f/1.8. Αν αυτά τα χαρακτηριστικά σας ακούγονται γνωστά, είναι επειδή το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί ακριβώς τους ίδιους αισθητήρες με το προηγούμενο Galaxy Z Fold4.
Εκεί που υπάρχει η πραγματική διαφορά είναι στον νέο ISP (Image Signal Processor) που έρχεται με το Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy chipset. Εκτός των διαφορών που θα δούμε παρακάτω στις λήψεις, το νέο SoC επιτρέπει την καταγραφή βίντεο 8K στα 30fps, σε αντίθεση με τα 24fps που είχαμε στο προηγούμενο μοντέλο. Το βίντεο από τον κύριο αισθητήρα είναι εξαιρετικό, είτε σε 8K είτε σε 4K. Η διαφορά είναι ότι στο 8K έχουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες, όμως σε 4K βλέπουμε πιο δυνατό sharpening. Όμως και στις δύο περιπτώσεις έχουμε ζωντανά και κοντά στην πραγματικότητα χρώματα, ισορροπημένο HDR και εξαιρετική καταγραφή του ήχου.
(Λήψη με τον κύριο αισθητήρα – 3x)
Οι λήψεις από τον κύριο αισθητήρα έρχονται με τα γνωστά ελαφρώς υπερτονισμένα χρώματα που μας έχει συνηθίσει η Samsung, όμως όπως είδαμε και στο S23 Ultra δεν είναι τόσο υπερβολικά όπως τις προηγούμενες χρονιές και ενώ είναι αρκετά όμορφα για social media δεν απέχουν υπερβολικά από την πραγματικότητα. Το HDR είναι διευρυμένο, όχι όμως υπερβολικά, ενώ και το sharpening κάνει καλή δουλειά στο να φέρνει στην επιφάνεια στοιχεία όπως γρασίδι ή λεπτομέρειες σε πιο σκοτεινά σημεία, χωρίς όμως να φαίνεται “επεξεργασμένο” το αποτέλεσμα. Ο τηλεφακός 3x μπορεί όντως να προσφέρει εξαιρετική λεπτομέρεια και τα χρώματα είναι στο ίδιο επίπεδο με τον κύριο αισθητήρα, όμως θα θέλαμε περισσότερη λεπτομέρεια σε σημεία όπως γρασίδι ή δέντρα.
(Πορτραίτα)
Στα πορτραίτα βλέπουμε ότι ο χρωματικός τόνος που χρησιμοποιεί η Samsung δεν κάνει και την καλύτερη δουλειά στους πιο περίεργους τόνους του δέρματος. Στις δοκιμές μας είδαμε ένα ελαφρό “κοκκίνισμα” σε λίγο πιο σκούρο δέρμα, αν και σε πιο λευκά δέρματα δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Ο διαχωρισμός λειτουργεί εξαιρετικά σχεδόν σε όλες τις συνθήκες, ενώ και το επίπεδο των λεπτομερειών είναι ικανοποιητικό. Το bokeh εφέ είναι μία μέση λύση μεταξύ του υπερβολικού και του φυσικού, όμως είναι αρκετά όμορφο οπτικά το τελικό αποτέλεσμα.
(Λήψη με τον υπερευρυγώνιο αισθητήρα)
Ο υπερευρυγώνιος αισθητήρας του Galaxy Z Fold5 είναι ικανοποιητικός για αυτή την κατηγορία αισθητήρα, όχι όμως κάτι το εντυπωσιακό. Τη μέρα έχουμε αρκετή λεπτομέρεια στο κέντρο των λήψεων, όχι όμως στα πλαϊνά, όπου εντοπίζουμε και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Τα χρώματα κυμαίνονται στον ίδιο τόνο με τον κύριο αισθητήρα, όμως βλέπουμε σε στοιχεία όπως το γρασίδι αρκετό sharpening από την επεξεργασία, κάτι που φαίνεται. Τη νύχτα ναι μεν έχουμε πιο διευρυμένο HDR εξαιτίας της επεξεργασίας και το αποτέλεσμα είναι αρκετά usable, όμως δε βλέπουμε καθόλου καλή διαχείριση των εξωτερικών πηγών φωτός, ενώ και τα πιο σκοτεινά σημεία έρχονται με μεγαλύτερο θόρυβο ώστε να φέρουν περισσότερες λεπτομέρειες στην επιφάνεια.
(Λήψη selfie με την εξωτερική μπροστινή κάμερα)
Αν και μπορείτε να έχετε τις καλύτερες δυνατές selfie με τη χρήση της κύριας κάμερας και της εξωτερικής οθόνης, υπάρχει ξεχωριστή selfie κάμερα στο μπροστινό μέρος της εξωτερικής οθόνης. Οι λήψεις έρχονται με αρκετή λεπτομέρεια στο εστιαζόμενο πρόσωπο, σωστή έκθεση και ωραία, κοντά στην πραγματικότητα χρώματα, καθώς και με πολύ καλό HDR στο πίσω μέρος. Το ίδιο αποτέλεσμα είδαμε και από τα πορτραίτα, με σχεδόν τέλειο διαχωρισμό των στοιχείων, τουλάχιστον στα σημεία που υπήρχε αρκετός φωτισμός.
(Λήψη selfie με την εσωτερική μπροστινή κάμερα)
Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ένα πράγμα: η εσωτερική selfie υπάρχει για να μπορούν οι χρήστες να κάνουν βίντεο κλήσεις εκμεταλλευόμενοι την εσωτερική οθόνη της συσκευής. Όπως περιμέναμε, το αποτέλεσμα στις λήψεις φωτογραφιών είναι θολό, με αρκετή από τη λεπτομέρεια να έρχεται σε δεύτερο χρόνο από την επεξεργασία μετά τη λήψη. Τα χρώματα είναι πιο σκοτεινά, κάτι που περιμέναμε από το διάφραγμα αλλά και τα layers που υπάρχουν πάνω από τον αισθητήρα. Σε κάθε περίπτωση όμως, μιλάμε για ένα πλήρως usable αποτέλεσμα, αλλά μέχρι εκεί.
(Νυχτερινή λήψη με τον κύριο αισθητήρα)
Ένα από τα δυνατότερα σημεία του Galaxy Z Fold5 είναι οι νυχτερινές λήψεις, οι οποίες μας άφησαν πλήρως ικανοποιημένους. Αν και το σκηνικό συνήθως είναι αρκετά πιο φωτιζόμενο από ότι θα θέλαμε, χάνοντας λίγο την αίσθηση της νύχτας, το επίπεδο της λεπτομέρειας, ο ελάχιστος θόρυβος και το εξαιρετικό HDR είναι τα στοιχεία που σίγουρα θα λατρέψουν οι χρήστες. Ναι, οι νυχτερινές λήψεις θέλουν λίγα δευτερόλεπτα για να πραγματοποιηθούν και το κούνημα της συσκευής μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα, αλλά στις δοκιμές μας και χωρίς κάποιον εξοπλισμό για σταθεροποίηση το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, ακόμα και σε πιο σκοτεινά σημεία όπως σκιές ή φυτά.
VERDICT
Το Galaxy Z Fold5 παραμένει το κορυφαίο foldable στην Ελληνική αγορά by default. Η Samsung φέτος βελτίωσε το hinge τόσο στην αίσθηση, όσο και στο ότι πλέον η συσκευή κλείνει εντελώς, όμως πέραν αυτού και του αναβαθμισμένου συστήματος ήχου τις μεγαλύτερες βελτιώσεις τις βλέπουμε χάρη στο νέο Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, τόσο στην κάμερα όσο και στη μπαταρία, αν και στη δεύτερη περίπτωση είδαμε ελάχιστη διαφορά. Με το S Pen αλλά και το DeX Mode η παραγωγικότητα αυξάνεται στο έπακρο, αλλά δυστυχώς για ακόμη μία χρονιά το S Pen αποτελεί επιπρόσθετο αξεσουάρ. Όπως και να έχει, για όσους θέλουν να φτάσουν την παραγωγικότητά τους αλλά και το multitasking στο έπακρο, το Galaxy Z Fold5 για ακόμη μία χρονιά σπάει τα όρια στο τι είναι δυνατό να γίνει με ένα smartphone, αν και το “καπέλο” των 100€ σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο μοιάζει υπερβολικό. Αν όμως θέλετε να το αποκτήσετε στη Black Friday, αυτή τη στιγμή η συσκευή κοστίζει 1.599€, τιμή που την κάνει άκρως ελκυστική.
πηγή: pcmag.com