WebTech Rodos: Όταν η Google παρουσίασε το εργαλείο Magic Eraser AI για το Android, κατέκτησε τον κόσμο. Με αυτό, μπορείτε να διαγράψετε γρήγορα και εύκολα λεπτομέρειες (ή ανεπιθύμητους ανθρώπους) από τις φωτογραφίες σας. Τώρα τα Windows αποκτούν τη δική τους έκδοση του εργαλείου, που ονομάζεται Generative erase.
Η Microsoft κατασκεύασε το Generative erase πάνω από το υπάρχον εργαλείο Spot Fix που βρίσκεται στην τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής Photos. Αλλά το Spot Fix δεν χρησιμοποιούσε τεχνητή νοημοσύνη και παρήγαγε αποτελέσματα που δεν ήταν πάντα ρεαλιστικά. Το Generative erase, όπως υποδηλώνει το όνομα, χρησιμοποιεί AI για την αφαίρεση ανεπιθύμητων λεπτομερειών από τις φωτογραφίες και τουλάχιστον στα παραδείγματα της Microsoft, παράγει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα εργαλείων όπως το Magic Eraser και το Generative erase είναι η ευκολία χρήσης. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να ανοίξετε το Photoshop για να εξαλείψετε τους photobombers, αλλά αυτό απαιτεί κάποιες δεξιότητες και γνώσεις (και μια συνδρομή στην Adobe). Με το Generative erase, απλώς ανοίξτε τη δωρεάν εφαρμογή Photos, κάντε κλικ στο κουμπί Erase και περάστε με πινέλο τις λεπτομέρειες που θέλετε να διαγράψετε.
Σε ένα παράδειγμα, η Microsoft δείχνει την αφαίρεση ανθρώπων από ένα φόντο, ενώ σε ένα άλλο, το Generate Erase αφαιρεί το λουρί ενός σκύλου, αφήνοντας πίσω γούνα που δεν μπορούσατε να δείτε στην αρχική φωτογραφία.
Παράλληλα με το Generate Erase, η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι φέρνει τα εργαλεία της Photos AI -συμπεριλαμβανομένων των Blur background, Remove and Replace background και Generative erase- σε συσκευές Arm64 και Windows 10. Αυτό το τελευταίο μέρος προκαλεί έκπληξη, δεδομένων των προσπαθειών της Microsoft να ωθήσει τον κόσμο να αναβαθμίσει στα Windows 11, αλλά είναι σίγουρα ευπρόσδεκτο για τους αναποφάσιστους.
Προς το παρόν, το Generative erase περιορίζεται σε όσους βρίσκονται σε Insider builds και επεκτείνεται σε όλα τα κανάλια. Θα πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή Photos στην έκδοση 2024.11020.21001.0 ή νεότερη.
πηγή: pcmag.com